Maak een woning aankopen voor jongeren haalbaar, schaf registratierechten af.

maart 30, 2017

Ons voorstel in Het Laatste Nieuws

hln

 

 

Wij willen de belastingen op de aankoop van een woning, de zogenaamde registratierechten, afschaffen.  Zo verlaagt de drempel voor jongeren om een woning of appartement aan te schaffen.

De belastingen bij de aankoop van een woning zijn één van de grootste drempels om een woning te kopen. Voor een gemiddelde woning bedragen die al gauw 25.000 euro. Gek genoeg krijg je eens  de aankoop voltooid is wel een hoop fiscale voordelen. Zo levert de woonbonus, een fiscaal voordeel op de aflossingen van je lening, gespreid over een termijn van 20 jaar gemiddeld een belastingvoordeel van 15.000 euro op. Het is veel verstandiger om meteen het aankoopmoment te verlichten, in plaats van daarna een beperkt jaarlijks fiscaal voordeel te geven in de vorm van de woonbonus.

 Waarom de aankoop van een woonst zwaar belasten en dan achteraf beetje bij beetje terug geven? Dat is niet logisch.