Een nieuwe belasting op online winkelen is het laatste wat Vlaanderen nodig heeft

april 14, 2017

e-commerce

 

 

 

Volgens Maurits Vande Reyde (voorzitter Jong VLD) is een nieuwe ondernemingsbelasting desastreus voor de Vlaamse koopkracht en werkgelegenheid. Hij pleit ervoor om online en offline handel fiscaal te stimuleren in plaats van extra te belasten en gaat zo in tegen het voorstel van N-VA parlementslid Grete Remen.

Het was weer even schrikken, dat zoveelste ballonnetje over een nieuwe ondernemersbelasting op technologische evolutie. Niet vanop PVDA- of PS-banken deze keer, wel van een N-VA-parlementslid. Het warrig arsenaal aan argumenten - machtige buitenlandse spelers, goed betaalde lobbyisten, nood aan meer protectionisme en terloops nog iets over het milieu - lijkt zo weggelopen uit een boek van Peter Mertens. Dat zorgt er gelukkig ook voor dat ze niet zo moeilijk te ontkrachten zijn.