Beste Geert, it’s time to call it a day.

juli 12, 2017

Beste Geert,

30 jaar geleden was u voorzitter van onze geweldige jongerenbeweging. Wij schrijven u even kort om het gevoel te beschrijven dat bij ons, de huidige generatie liberale jongeren, momenteel heerst. We gaan er niet omheen draaien: Geert, it’s time to call it a day.

Tijden veranderen. Wat heel lang vanzelfsprekend was, is dat vandaag niet meer. Als man van de wereld weet u dat. Alle takken van de samenleving worden ondersteboven gezet door ingrijpende disruptie. Het heeft even geduurd, nu is het er ook in de politiek. Die vernieuwing is geen hype. Ze is hier, ze blijft hier. Voor jongeren is dat geweldig. Onze generatie krijgt een betere, meer democratische en open politiek. Met meer ethisch besef over wat wel en niet kan.

We vrezen dat u die vernieuwing voor ons in de weg staat. U maakt natuurlijk zelf uw eigen keuzes. Officieel bent u geen politicus meer. Toch maakt u nog steeds deel uit van onze liberale familie. Verantwoordelijkheid en integriteit zijn onze belangrijkste waarden. Daarom willen wij en onze moederpartij grondige kuis houden in alle vehikels waarin politiek benoemde bestuurders dingen doen waar een overheid niets te zoeken heeft. Kijk maar naar wat Els Ampe nu in Brussel allemaal omver werpt. De jongerenvoorzitter Geert Versnick zou daar pal achter staan, daar zijn we zeker van.

Uw huidige batterij bestuursmandaten rijmt daar niet mee. We willen daar vanaf. Ga daar in mee. Maak deel uit van de vernieuwing. Geef uw politiek geïnspireerde mandaten in alle semi-publieke besturen op.   

Kijk, over uw loon deed u wat ongelukkige uitspraken. Dat doet ons jongeren natuurlijk geen goed. 99% van de mensen in onze moederpartij zet zich in zonder vergoeding. Een hoop riant betaalde functies cumuleren is niet ons ding. Toch gunnen we u de vrijheid om veel te verdienen. U heeft daar naar verluidt de bestuurscapaciteiten voor. Dat hoeft alleen niet langer op basis van uw politiek verleden. U kan beter dan dat.

Daardoor krijgt u het momenteel zwaar te verduren. Zo wil u niet de geschiedenisboeken ingaan. U kan het tij nog keren. Zowel bij Open als Jong VLD is de politieke vernieuwingsdrang van top tot basis aanwezig. Alles waar iedereen het over eens is dat nu moet gebeuren, ademt onze liberale waarden van vrijheid, vooruitgang en verantwoordelijkheid uit.

Doe daar ook aan mee. Beperk onze vrijheid niet. Over 30 jaar kunnen we dan samen aan jongeren uitleggen hoe beleid maken terug een positief imago kreeg.

Succes Geert.

 

Jong VLD 2017

In de media

Lees het nieuwsbericht in De Morgen, Knack, De Redactie, en het Nieuwsblad

 

Wat deden we eerder voor politieke vernieuwing?

Meer democratie: bekijk onze voorstellen op De RedactieKnack  en in De Standaard.

Weg met de lijststem: steun onze petitie.

Een overheid die kerntaken doet en zich met niets anders moeit: Knack, De Morgen, De Redactie, HLN, De Standaard

Ethisch besef: engagement boven verloningDe Standaard, Meeuw

 

 

To be continued.

emmanuel-macron-3