Salonavond: Privacy, hoe moet het verder?

april 12, 2017
Wanneer:
april 27, 2017 @ 8:00 pm – 11:00 pm Europe/Brussels Tijdzone
2017-04-27T20:00:00+02:00
2017-04-27T23:00:00+02:00
Waar:
Frankrijklei 8
2000 Antwerpen
België
Kosten:
Gratis
Contact:
Jong VLD Antwerpen

Woensdag 22 maart was Philippe De Backer bij ons te gast om het te hebben over de betekenis van privacy in het digitale tijdperk. Uit deze uiteenzetting kwamen duidelijke evoluties naar voren en ook enkele zeer concrete bekommernissen.

Wij vinden het dan ook de aangewezen moment om ons hierin te verdiepen. Wij nodigen u graag uit om samen met ons te debatteren en te discussiëren om zo tot een heldere visie te komen omtrent privacy in de huidige samenleving.
Dit doen wij in een gezellige gemoedelijke sfeer, we gaan in dialoog met elkaar en nemen de conclusies mee naar de toekomst. Wij hebben daarom ook uw input nodig.

Zal het debat over privacy uiteindelijk eindigen in een debat over discriminatie: mag ik je andere voorwaarden aanbieden?

Is privacy uiteindelijk een luxe goed?

E-health , E-governance, wat als alle informatie over mijn persoon volledig gedigitaliseerd is, wordt privacy dan echt de laatste strohalm waarmee ik mijn identiteit kan afschermen?

Privacy bescherming dankzij privacy by design, maar wat is vandaag de dag nog bestand tegen de opmars van steeds betere technologie en steeds actievere hackers?

Privacy by default , standaard zou het zo moeten zijn dat je geen informatie deelt die je niet wil delen, maar wat als je die keuze niet meer hebt?

Welke waarde moeten we nu echt geven aan privacy in deze digitale en informatie economie?

Het Europese project en de GDPR, kan de burger zijn privacy nog zelf alleen beschermen? of moet dit uit handen genomen worden?

Smartcities, slimme camera’s , ANPR en big-data, hoe krijgen we de voordelen vereenzelvigd met een zo klein mogelijke opoffering van onze privacy?

Er zijn meer dan genoeg onbeantwoorde vragen waar wij samen met u een antwoord willen op vinden.Kortom, kom u mee met ons verdiepen in de betekenis van privacy vandaag de dag.

salonavond