Antwerpen

Antwerpen

Van Echelpoel Jerry
Brent Usewils
Laurenz Van Ginneken
Aime Schrauwen
William Mostmans
Laura Cornette
Stef Plessers
Jorien Caers
Jeroen Vermeiren
Joseph Steimetz
Benjamin Torfs 

 

Jerry

Jerry Van Echelpoel

 • Wie ben jij?

Jerry Van Echelpoel

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Als lid ben ik al meer dan 14 jaar actief binnen Jong VLD.  Daarvan heb ik mij de voorbije 6 jaar constructief ingezet op het nationale niveau en heb ik zelfs 2 jaar de functie van secretaris-generaal bekleed.  Dit alles maakt dat ik terug kan vallen op een unieke en uitgebreide ervaring op elk niveau binnen Jong VLD die ik graag deel met de raad van bestuur en Jong VLD.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD is binnen 10 jaar de leidende politieke jongerenvereniging in Vlaanderen, maar zal ook een niet te onderschatten stem zijn binnen Europa.  Ze staat in de speerpunt van ideologische debatten en gaat geen taboes uit de weg.  Ze biedt jongeren de kansen om zich te ontwikkelen zodat ze het liberale gedachtegoed kunnen uitdragen naar de hele wereld.

Brent

Brent Usewils

 • Wie ben jij?

Ik ben Brent Usewils, 21 jaar, uit Hulshout. Actief als bestuurslid bij Jong VLD Geel en als Politiek Secretaris bij Open Vld Hulshout. Daarnaast ben ik lid van het Willemsfonds. De afgelopen twee jaren volgde ik elke les van de Liberale Academie en rolde zo binnen bij Liberales, waar ik ondertussen al enkele teksten heb gepubliceerd. Dat combineer ik met mijn studies Architectuur en Stedenbouw.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Op mijn 18de heb ik me aangesloten bij Jong VLD. Sindsdien was ik aanwezig op nationale activiteiten en hielp ik om met Jong VLD Geel een doorstart te maken. Door deel te nemen aan de Liberale Academie kon ik me verdiepen in de liberale ideologie waar ik verliefd op werd. Een van mijn doelen is om een breder pakket aan vorming aan te bieden vanuit nationaal. Op die manier krijgen alle jongeren toegang tot meer politieke en ideologische kennis in de vrijheidsideologie bij uitstek. Een ander doel is het uitbouwen van connecties tussen Jong VLD en andere liberale jongerenorganisaties in de wereld, van Wallonië tot Canada, waar we inspiratie opdoen om het liberalisme verder uit te dragen. De RvB is geen praatbarak. In de komende verkiezingsjaren kunnen we het ook niet permitteren. Daarom zal ik elke RvB bijwonen.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Met de huidige portie van talent binnen Jong VLD gaan we véél bereiken. Ik gok dat er in de provincie Antwerpen een aantal nieuwe afdelingen zullen worden opgericht en de anderen zullen blijven groeien. We zijn dan de grootste jongerenorganisatie van België en op congressen bepalen wij de toon.

Laurenz

Laurenz Van Ginneken

 • Wie ben jij?

Aangezien mijn naam hierboven staat, lijkt het me niet meteen nodig deze te herhalen. Momenteel werk ik als geschiedenisstudent aan mijn masterthesis over de Liberale Partij in 1945. Daarnaast ben ik nog actief als voorzitter van Jong VLD Schilde – ’s-Gravenwezel en zit ik nog in het bestuur van het Liberaal Vlaams StudentenVerbond Antwerpen. Omdat de ruimte beperkt is, geef ik nog enkele buzzwords: vrijwilliger, Chopin, Polen, De Molinari, Bastiat, Smith, Star Wars, Lego en frituur. Feel free to ask: laur[email protected]

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Ik heb al enige ervaring binnen mijn lokale Jong VLD afdeling en ken door mijn sporadische aanwezigheden op de nationale RVB’s het reilen en zeilen van de koepel. Daarnaast ben ik actief geweest binnen de jeugdparlementen en ook het LVSV. Doorheen al die jaren heb ik verscheidene zaken geleerd, waarvan bruggen bouwen één van de belangrijkste is. Daardoor heb ik contacten opgebouwd en samen mogen werken met vele andere liberale en vrijzinnige verenigingen zoals de FEL, het Willemsfonds, de Liberale Mutualiteit et cetera. Maar ik heb ook geleerd om te gaan met de vele ideologische kamers welke het Liberalisme rijk is. Deze ervaringen en kennis zijn daardoor geschikt voor de nationale RVB. Want dat is ook de plek bij uitstek waar bruggen worden gebouwd, mensen met elkaar in dialoog gaan, plannen uittekenen en zo het project dat Jong VLD heet tot uiting brengen.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD zal ongetwijfeld de voortrekker blijven in het politieke jongerenlandschap. In plaats van te reageren op de actualiteit, zal Jong VLD deze mee vorm geven en bepalen. Onze jongerenvereniging zal uiteindelijk een forum zijn waar alle liberale stromingen en verenigingen graag naar zullen luisteren en mee samenwerken. Onze open debatcultuur zal blijven floreren en daardoor blijft Jong VLD staan als een vuurtoren van de vrijheid en de redelijkheid binnen de woelige maatschappelijke zee.

Aimé

Aimé Schrauwen

 • Wie ben jij?

Ikzelf ben  Aimé Schrauwen, 23jaar, politiek secretaris bij jong VLD Antwerpen. Student rechten op de universiteit Antwerpen. Ik heb een grote interesse in politiek, filosofie, geschiedenis en sociologie. Geboren en getogen in Antwerpen, eerst 18jaar in Borgerhout gewoond en dan de sprong naar Ekeren gemaakt. Een vrij tot zeer sociale mens die graag de discussie aangaat. Ik heb een ontzettend slechte band met politieke correctheid maar ook met gebrek aan nuance.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Omdat ik geloof dat je de mensen bereikt door concrete resultaten. Mensen overtuigen doe je door te laten zien dat iets werkt. Ik ijver dus voor meer acties, meer maatschappelijk debat én meer profilering. Het is aan ons om de mensen te activeren, daarom ijver ik voor minder opinievorming én meer concretisering. Dit houdt ook in dat het verhaal dat Jong VLD brengt consequent moet zijn, laat ons dan ook in het maatschappelijke debat met consequente stem ons verhaal brengen op een no-nonsense manier. Elke stap dichter bij een jongerenbeweging is een stap dichter naar politieke vernieuwing.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Ik zie jong VLD dan als de vooraanstaande jongerenbeweging die het liberalisme op een consequente manier uitdraagt. Dit wilt dan ook zeggen dat we met voldoende kritische blik richting de moederpartij moeten durven kijken. Laten wij het ideologisch geweten van de partij worden, meer nog dan de talentpool die we vandaag al zijn, dan is het mogelijk om vanuit zo’n positie de politieke vernieuwing steeds meer aan te zwengelen. Daarbij zie ik in dit toekomstbeeld ook de mogelijkheid tot samenwerking over partijgrenzen en structuren heen, want laten we eerlijk zijn liberale denkers vind je overal.  Ik zie ons in de komende tien jaar een sterker merk worden, een merk naar waar gekeken wordt voor politieke en ideologische vernieuwing. De effecten van ons zomercongres en ons blockchainverhaal zijn niet miniem, het maatschappelijke debat rond kinderbijslag en blockchain lijkt daar een direct gevolg van. Dit toont dat wij de komende tien jaar ook harder kunnen wegen op politieke evoluties.

William Mostmans

William Mostmans

 • Wie ben jij?

William, 28 jaar, uit Antwerpen. Gebeten door de toekomst en door innovatie. Industrieel ingenieur chemie en student beleidseconomie. 

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Jong VLD biedt liberale jongeren uit heel Vlaanderen de kans om hun eigen gedachtegoed uit te bouwen en een ideologische waakhond te zijn voor de moederpartij. Als gewezen Antwerps politiek secretaris en als ervaren nationaal bestuurslid meen ik de capaciteiten en de drive te hebben om Jong VLD en haar leden hierin te steunen en mee te bouwen aan een traject waarin participatie, ontwikkeling en een stevige liberale basis centraal staan. Op die manier hoop ik mijn toekomstoptimisme en mijn fundamenteel geloof in de kracht van vrijheid uit te dragen. In het bijzonder hoop ik te kunnen meewerken aan het verkleinen van de afstand tussen Brussel en lokale afdelingen, zodat alle geëngageerde jongeren vlot de weg vinden naar gelijkgezinde leeftijdsgenoten om mekaar te versterken, in liberale theorie én praktijk. Vanzelfsprekend steek ik daarbij mijn eigen liberale gedachten maar zelden onder stoelen of banken. 

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Binnen tien jaar zijn er meer taken dan ooit teruggevloeid van de overheid naar de burger, door een sterke democratisch-participatieve mindset in alle lagen van de samenleving, toegankelijke online inspraaktools en laagdrempelige burgerbewegingen. In deze samenleving blijft Jong VLD op alle niveaus vrijheid en vooruitgang verdedigen, binnen en buiten de moederpartij. We staan bekend als een interessant platform voor vrijdenkers van alle aard en blijven daarmee het verschil maken met andere al dan niet partijgebonden jongerenorganisaties.

Laura Cornette

Laura Cornette

 • Wie ben jij?

Ik ben Laura Cornette, een Mechelse liberaal met een groot hart. 

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Ik stel me kandidaat voor de Raad van Bestuur voor Jong VLD omdat ik geloof in diversiteit. Ik zelf ben 22 lentes jong, gelukkig getrouwd en stiefmama van 2 schatjes van kindjes. Jong VLD heeft aandacht voor de hele samenleving en durft verandering brengen. Ik geloof dat ik in de Raad van Bestuur vanuit mijn wereldbeeld kan bijdragen tot een betere wereld waarin onze kinderen en kleinkinderen graag leven.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Persoonlijk denk ik dat Jong VLD binnen 10 jaar de organisatie is die voor de politieke vernieuwing zorgt.

Jorien

Jorien Caers

 • Wie ben jij?

Jorien Caers, 26 jaar. Ik combineer momenteel twee jobs, die van bibliothecaris en parlementair medewerker. Zeer interessante combinatie :) Ik ben actief in Jong VLD sinds 2014 en ben momenteel ondervoorzitter bij Jong VLD Mol.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Omdat een jongerenbeweging zoals Jong VLD het zich nog kan veroorloven om een beetje edgy te zijn. En daaraan wil ik bijdragen. Thema's die mij het meeste interesseren zijn gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, mensenrechten, de Europese unie in het algemeen en een eengemaakt Europees defensiebeleid in het bijzonder. En bovenal het bekomen, beschermen en behouden van de laïcité. Ik ben altijd te vinden voor een pittige discussie. En de RvB biedt een fantastisch kader voor zulke discussies.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Hopelijk behouden we onze edge. En hopelijk bestaat de partijpolitiek dan niet meer. Dare to dream :)

Jeroen Vermeiren

Jeroen Vermeiren

 • Wie ben jij?

Mijn naam is Jeroen, 27 jaar, en ik woon al 3 jaar samen met mijn vriend David in Beerse. Ik ben actief binnen Jong VLD regio Turnhout, waar ik tot vorig jaar voorzitter was van de afdeling. In de lokale politiek ben ik actief in de partij BEERSEplus. Hiervoor doe ik vooral mee de communicatie en het beheer van de website en de social media. In het dagelijkse leven ben ik teamleader in een voedingsbedrijf in Turnhout en ik heb een eigen bedrijf met de naam "Rainbow Solutions". Dit is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in de thema's seksuele orientantie en genderdiversiteit voor lokale organisaties.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Met de speerpunten lokale verankering en inclusieve maatschappij wil ik graag aan de slag gaan binnen het nationale bestuur om hierover in gesprek te gaan met Jong VLD leden en geïnteresseerde in het (jong) liberalisme. Speerpunt 1: lokale verankering, Speerpunt 2: Inclusieve maatschappij. Meer informatie over mijn speerpunten kan je kan je trouwen vinden op mijn website: http://jeroenvermeiren.be/nationale-verkiezingen

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD zal nog altijd een positieve beweging binnen onze maatschappij zijn. In de steeds meer groeiende egoïstische en negatieve samenleving zal er meer dan ooit nood zijn aan jongeren die blijven geloven in de kernwaarden van onze liberale maatschappij, en deze met vuur willen verdedigen. Daarom is zeer belangrijk dat wij het pad blijven effenen voor jongeren die geloven in onze toekomst en in onze vrije en open samenleving zoals wij daar ook in geloven.

Joseph Steimetz

Joseph Steimetz

 • Wie ben jij?

Mijn naam is Joseph Steimetz, ik ben 24, afkomstig uit Antwerpen en studeer international business management en ben sedert enkele weken ook mede oprichter en zaakvoerder van Filippo Steimetz BVBA. Er vloeit blauw bloed door mijn aders dus op en top liberaal in hart en nieren.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Ik ben sedert vorig jaar actief bij Jong VLD en ook als bestuurslid van Jong VLD Antwerpen en ben er zeker van dat ik al het goede werk kan doortrekken naar JongVLD nationaal en dat dat ook de reden is waarom ik mezelf kiesbaar stel als bestuurslid voor Jong VLD nationaal.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Met wat ik nu zie binnenin Jong VLD en de jongerenafdelingen van alle politieke partijen zie ik dat JongVLD in stijgende lijn aan het opkomen is en van de meest geengageerde jongeren heeft, ik geloof er in dat het dus enkel gaat stijgen.

Benjamin Torfs

Benjamin Torfs

 • Wie ben jij?

Ik ben Benjamin Torfs, 23 jaar en voorzitter van Jong VLD Lier-Koningshooikt. Sinds 2012 ben ik lokaal actief en zet ik me vooral in om onze afdeling terug actiever te maken. Als student theater- en filmwetenschappen heb ik een hart voor cultuur en als zoon van kleine zelfstandigen heb ik een gezonde dosis ondernemerschap meegekregen. 

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Als voorzitter van een kleinere afdeling heb ik moeilijkheden ondervonden bij het maken van een doorstart. Met frisse ideeën over hoe lokale afdeling beter kunnen samenwerken en over hoe Jong VLD nationaal daar een kader in kan voorzien, wil ik elke afdeling steunen die het soms moeilijker heeft. Jong VLD afdelingen horen geen eilanden te zijn die los staan van elkaar. Samen krijgen we immers veel meer gedaan en kunnen we jongeren veel gemakkelijker enthousiast maken voor onze idealen en de politiek in het algemeen. We kunnen allemaal veel van elkaar leren, de kleintjes van de groteren, maar ook andersom. Binnen de Raad van Bestuur wil ik dus een verenigende rol spelen tussen afdelingen en regio’s, want daar is denk ik toch wel nood aan.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD zal altijd de grootste voortrekker blijven van de liberale idealen. Zonder al te veel nuance zal ze blijven gaan voor een verdere verliberalisering van onze samenleving. Jong VLD zal blijvend onze moederpartij beïnvloeden en op de vingers tikken wanneer ze afwijkt van de ideologie waar we allemaal voor staan. Op die manier zullen we jongeren activeren, overtuigen en laten participeren in het politieke proces. Zo zullen we samen blijven zorgen voor een positieve toekomst waarin vooruitgang centraal staat.