Hans Maes

Wie ben jij?

Ik ben Hans Maes, 26, Antwerpenaar met een hart voor Europa. Actief in de Vlaamse politiek sinds 2014, met sterke mening en een oprecht engagement. Momenteel in de fantastische positie waarbij ik van mijn passie voor internationale politiek mijn job heb kunnen maken, als parlementair medewerker van Annemie Turtelboom in de Kamer.

Optimist tot in de kist, breng ik idealisme en een progressieve visie waar het kan.

Ik geniet volop van het leven, en heb het liefst een goed gevulde agenda. Gemakkelijk te bekoren met eenvoudige dingen zoals lekker eten, vooral Italiaans, lekker drinken, vooral rode wijn en stoutbier, en oeverloze discussies waarbij mensen echt naar elkaar luisteren.

Ohja, en ik heb een baard.

Waarom ben jij de geknipte voorzitter voor Jong VLD?

Omwille van mijn grenzeloze visie en de waarden waar ik voor sta.

Jong VLD is een fantastische organisatie. Er zit volgens mij nog veel onaangeroerd potentieel in onze rangen. Het is mijn doel om samen met alle Jong VLD’ers dat potentieel te realiseren. Door onze grenzen op te zoeken en over te gaan. Door het politiek bestel te laten zien en te laten voelen dat een nieuwe generatie talent staat te trappelen om het anders te doen. Om het beter te doen.

Als voorzitter ben ik de juiste persoon om dit te vertolken. Integer, geëngageerd, vooruitstrevend. Ik wil inspireren, ons eigen talent laten bloeien, en laten zien dat Jong VLD er staat.

Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

In 2027 is Jong VLD absoluut een force majeure binnen zowel de liberale familie als het bredere politiek en maatschappelijke landschap. Bij de verkiezingen van 2018, 2019 en 2024 hebben we keer op keer bewezen dat jongeren wel degelijk de toekomst zijn. We onderhouden nauwe banden met ons naar mandaten doorgestroomde talent. Samen hebben we concrete en reële impact op het lokaal en nationaal beleid. Op sociale media blijven we er bovenuit steken, en op SnapWhat en WeChat zetten we de trend. Via deze kanalen, samen met een massa aan boeiende activiteiten en huisbezoeken, houden we uitstekend een vinger aan de pols van de jongeren in de maatschappij.