Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Maarten De Bousser
Diederik Bammens
Delphine Bogaert
Liesbet Demasure
Cedric De Henau
Mattias De Vuyst

 

Maarten De Bousser

Maarten De Bousser

 • Wie ben jij?

Mijn naam is Maarten De Bousser, ik ben 28 jaar, ben opgegroeid in Affligem en woon vandaag in Erembodegem (Aalst). Tijdens mijn studententijd in Gent raakte ik in het LVSV gebeten door de liberale microbe. Dit liberalisme probeer ik, eerst in Affligem, nu vanuit Aalst en hopelijk binnenkort op het nationale niveau in de praktijk te brengen.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Het is mijn ambitie om mee te bouwen aan het liberalisme van de toekomst. Jong VLD is het uitgelezen platform om dit doel te verwezenlijken. Ik hoop inhoudelijk te wegen en mijn bijdrage te leveren in allerhande inhoudelijke discussies. Daarnaast wil ik een aanspreekbare schakel zijn tussen stad en provincie enerzijds, en het nationale niveau anderzijds.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD is nog meer dan vandaag het platform bij uitstek waar jongeren politiek kunnen experimenteren en hun liberale ideeën verder vorm kunnen geven. Met haar 10.000 leden is Jong VLD niet alleen in België, maar ook op het Europees jongerentoneel één van de krachtigste en invloedrijkste stemmen.

Diederik

Diederik Bammens

 • Wie ben jij?

Ik ben Diederik Bammens, 28 jaar uit Denderleeuw. Reeds verschillende jaren lid van Jong VLD Groot-Aalst en ook de laatste 2 jaar actief binnen de RvB. Ik verkoop geen lucht, ik ben iemand die doet wat hij zegt, enthousiast en gemotiveerd zijn wel eigenschappen waar ik dan ook voor sta. #BamErop

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Met veel enthousiasme ben ik 1 van de trekkers om afdelingen op de kaart te zetten en te houden, ik wil er blijven voor zorgen dat wij met Jong VLD blijven groeien en terwijl ook zien dat de afdelingen hun steun krijgen vanuit nationaal, want daar loopt het vaak mis, we moeten de afstand van Nationaal en lokaal veel korter maken, de laatste jaren ben ik hier toch al in geslaagd en het motiveert mij nog meer als we de resultaten bekijken. Voor mij is het belangrijk dat wij als jongeren kansen krijgen en sterker worden, dat kan alleen maar als we samenwerken.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Binnen 10 jaar ben ik te oud om de RvB te zitten, maar dan zullen wij wel een weg vrijgemaakt hebben waar de jongeren hun kansen meer krijgen in hun open vld afdeling, verkiesbare plaatsten, mogelijkheid om aan het beleid mee te werken. We hebben heel wat jongeren die op de wipplank staan naar het slagen. Voor mij is elk individu belangrijk, ieder heeft zijn capaciteiten en iemand die wil groeien mag men niet tegenhouden. Jong VLD bruist van talenten!

Delphine

Delphine Bogaert

 • Wie ben jij?

Vraag je een ander mij te beschrijven hoor je de woorden dynamisch, vastberaden en gedreven. 

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Stilstaan is geen optie. Met veel enthousiasme wil ik meewerken aan een beleid dat de lokale afdelingen ondersteunt in hun dagdagelijkse werking. Mijn doel is mee te werken aan sterke jongerenafdelingen die de jongeren lanceert in hun toekomst in de politiek.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Binnen tien jaar trekken heel wat jongeren de lijsten in onze Vlaamse gemeenten. 

Cedric De Henau

Cedric De Heneau

 • Wie ben jij?

Hi, Ik ben Cedric De Henau. Ik ben 18 jaar. Daarmee ben ik één van de jongste als kandidaat lid. Dat is goed nieuws, zo kan de Raad van Bestuur een juiste afspiegeling worden van al zijn leden. Ik woon in Brakel. Dat is de mooiste gemeente van de Vlaamse Ardennen, waar het fantastisch is om in het weekend te kunnen lopen midden in de natuur. In de week zit ik op kot in Gent, waar ik rechten volg aan de UGent. Ik vind het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt en dat er geen discriminatie of racisme is en hoop door mijn studies daar aan bij te dragen.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Het motto van België luidt: eendracht maakt macht. Toch zien we in de praktijk vaak het tegenovergestelde. Ook binnen onze jongerenpartij mag er meer eendracht zijn. De kloof tussen de mensen in Brussel en de lokale afdelingen blijft te groot, en dat moet anders. Hier wil ik graag bij helpen. Door als lid van de raad van bestuur aanwezig te zijn op lokale activiteiten. Daarnaast wil ik helpen om de afdelingen onderling meer te laten samenwerken, want teams bereiken meer. Samen staan we sterk.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Op lange termijn denken is denken aan jongeren. Zij zijn de maatschappij van morgen. Daarom is het belangrijk om jongeren te betrekken bij politiek. We moeten met hen in discussie gaan, zo krijgen we een andere blik op de zaken maar weten we ook wat hen bezig houd. Dat is de essentie van politiek.

Mattias

Mattias De Vuyst

 • Wie ben jij?

Twee jaar geleden ging ik voor het eerst langs bij Jong VLD Gent. Het was de periode dat het bestuursverkiezingen waren voor het Nationaal voorzitterschap en de Raad van Bestuur. Ik kende toen nog niemand buiten onze Gentse afdeling. En met enkele enthousiastelingen uit Oost – Vlaanderen hebben we toen een leuke campagne gevoerd en zijn we zo in de Raad van Bestuur verkozen geraakt.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Lokaal actieve mensen in de Raad van Bestuur blijven de garantie op een goede informatiedoorstroom van Nationaal naar Lokaal. Vanuit Gent, als studentenstad, hebben we heel wat jongeren van andere afdelingen op onze tweewekelijkse samenkomsten. Ik blijf graag een aanspreekpunt om deze informatiestroom te voorzien, en nieuwe leden uit andere afdelingen de weg te wijzen naar hun lokale aanspreekpunten.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Verschillende mensen die nu een impact hebben, binnen of buiten de actieve politiek, zijn sterk gevormd door Jong VLD de afgelopen tien jaar. Binnen tien jaar zal dat niet veel anders zijn. Wie nu actief is in Jong VLD wordt de juiste tools, inzichten en enthousiasme aangereikt om binnen nu en 10 jaar mee zijn stempel te drukken op het beleid. Binnen 10 jaar hoop ik een Jong VLD te zien vol met jonkies die in ons kielzog hetzelfde enthousiasme uitdragen en aan de fundamenten zullen staan van de (nieuwe) politiek, zoals ze er 10 jaar na ons zal uitzien. Ik heb er alvast alle vertrouwen in.