Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant

Steven Arrazola de Oñate
Jonas Veys
Yasmine Verhofstadt
Steven De Prins
Mirte Baumans
Wim Hendrickx
Joachim Hansoul
Rani Berlo
Johan Van den Brande
Pär De Wolf

 

Steven

Steven Arrazola de Oñate

 • Wie ben jij?

Aangezien ik geboren en getogen ben in de gezelligste stad van Vlaanderen, met name in Leuven, zet ik graag bij gelegenheid de bloemetjes eens buiten. Na mijn middelbare studies met vrucht te hebben volbracht begon ik mijn hogere studies aan de Koninklijke Militaire School te Brussel alwaar ik 5 jaar later mijn master behaalde. Ik werd uitgestuurd naar Kandahar ( Afghanistan) en heb ook enkele zendingen in Afrika achter de kiezen als beroepsofficier. Nadien besloot ik om te opteren voor een ander avontuur en startte ik een verzekeringskantoor in de regio Leuven. Ondertussen werken we met 3 in ons kantoor en zijn we op korte tijd uitgegroeid tot een vaste verzekeringswaarde voor KMO’s in de regio Leuven. Ik ben gelukkig getrouwd en heb 2 jonge zoontjes.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Ik ben nog maar zeer recent lid van Jong en Opel VLD dus kan nog niet terugvallen op veel politieke ervaring en ik ken dan ook bitterweinig mensen binnen onze blauwe partij en beweging. Verkozen raken wordt dus niet evident jammer genoeg. Als beroepsofficier heb ik echter door mijn studies wel een zeer grondige kennis van onze Belgische staatstructuren en door mijn vele zendingen zowat overal ter wereld heb ik veel kunnen leren van andere landen en culturen. Defensie is en blijft belangrijk naar de toekomst dus deze expertise kan ik met jullie delen. Als ondernemer in de financiële sector begeleid ik veel andere ondernemers en weet ik perfect wat er leeft binnen de bedrijfswereld en welke zaken we positief kunnen en moeten veranderen om van België opnieuw een ondernemersvriendelijk land te maken.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

De jeugd leek me de laatste jaren minder geïnteresseerd in politiek wat uiterst jammer is want politiek gaat over onze toekomst. De generaties voor ons hebben ook niet altijd de beste beslissingen genomen waardoor we nu opgestapeld zitten met een veel te hoge staatsschuld en dan ligt de grootste uitdaging met de vergruizing van onze bevolking nog voor ons. We moeten er dus in slagen om meer jongeren te betrekken zodat wij zelf onze toekomst mee kunnen bepalen. Ik vermoed en hoop dat de jongeren die nu nog geen 16 jaar zijn zich wel meer gaan interesseren in hun en onze toekomst. Jong VLD zal binnen 10 jaar de grootste jongerenbeweging van ons kleine maar fijne landje zijn ! 

Jonas Veys

Jonas Veys

 • Wie ben jij?

Ik luister naar de naam Jonas Veys, en ik heb reeds 26 lentes op de teller staan. Oorspronkelijk opgegroeid bij Gent maar nu genesteld in Leuven waar ik Geschiedenis en Internationale Relaties studeerde. In mijn studententijd was ik gepassioneerd en geëngageerd binnen het LVSV en de KU Leuven Model United Nations. Overdag werk ik in het Vlaams Parlement voor parlementslid Daniëlle Vanwesenbeeck (Open Vld). Mijn vrije tijd bestaat vooral uit lezen, actief zijn bij mijn afdeling Jong VLD Leuven en last but not least bezig zijn met de meest liberale Noorse Boskat die er is: Frits!

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Ik heb me altijd al geïnteresseerd in het ideologische, dat verder gaat dan het partijpolitiek. Binnen Jong VLD wil ik graag verder werken op vorming en de verkenning van de mooie principes die onze jongerenbeweging onderbouwd zoals vrijheid, individualisme & vrede. Dit koppelen aan rasecht politiek engagement van naar de burger toe gaan om te luisteren, te praten en te overtuigen dat is wat ik wil doen! Ik geloof echt in de "handen uit de mouwen" aanpak, die zal nodig zijn voor de uitdagingen waar het liberalisme voor staat in het huidige politieke klimaat.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Binnen 10 jaar is Jong VLD de gezaghebbende stem in het maatschappelijk (jongeren)debat als het gaat over vrijheid en andere heikele politieke thema's. We zijn de liberale waakhond die de moederpartij soms eens wakker schudt terwijl we ons verder inzetten voor verdieping en verspreiding van onze mooie idealen. Binnen 10 jaar is Jong VLD vooral een club van vrijheidsgezinde gemotiveerde jongeren die eerst en vooral een vriendengroep is die meer dan één pintje gaat drinken na de Raad van Bestuur! Dat we de grootste jongerenbeweging zullen zijn staat buiten kijf. Jong VLD zal ook een sterk internationaal karakter hebben aangenomen waarbij we onze leden ondersteunen en pushen om buitenlandse seminaries en congressen te volgen in liberaal verband.

Yasmine Verhofstadt

Yasmine Verhofstadt

 • Wie ben jij?

Mijn naam is Yasmine Verhofstadt. Ik ben 22 jaar en komt uit het Vlaams-Brabantse Ternat. Ik studeer rechten aan de UGent. Momenteel zit ik in mijn tweede master en heb dus binnen enkele maanden mijn diploma op zak. Om meteen de vraag die op je lippen brandt te beantwoorden: geen “familie van”, maar wel dezelfde passie voor liberale politiek.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Met al mijn enthousiasme, ambitie en de juiste verhouding goed lachs en serieus ben ik de juiste asset voor de Raad van Bestuur. Ik heb ongelofelijk veel zin om bij te dragen aan de groei van onze liberale jongerenbeweging en om samen te bouwen aan een vrijere samenleving.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong Vld zal jongeren blijven aansporen om kritisch te kijken naar politiek en de wereld om hen heen. Op die manier zal Jong Vld zijn plaats in het maatschappelijk debat nog meer versterken en zullen we op een pragmatische manier oplossingen blijven vinden voor de uitdagingen van de wereld van morgen.  

Steven De Prins

Steven De Prins

 • Wie ben jij?

Steven De Prins, informaticus van 30 jaar en voorzitter van jVLD Grimbergen

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

In april 2016 werd ik als vervanger aangeduid om in de RVB te zetelen. Graag zou ik nu dit mandaat voor 2 jaar verlengen. Het is zeer interessant om over bepaalde thema’s te kunnen nadenken of te discussiëren.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD zou kritisch moeten zijn t.o.v. de moederpartij. Ook eigen ideeën naar voor brengen hoort bij de taak van een jongerenpartij.

Joachim Hansoul

Joachim Hansoul

 • Wie ben jij?

Ik ben Joachim Hansoul en ben 20 jaar oud. Zaakvoeder van Fortissimos Group. Ik doe de recruitment, sales en marketingstrategie voor verschillende bedrijven op nationaal en internationaal vlak.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

We moeten jongeren helpen om opnieuw te laten geloven in de politiek van vandaag de dag. Het is aan elke jongeren van het raad van bestuur verplicht om dit te kunnen verwezenlijken. Ik zal voor elke jongeren opkomen die binnen onze samenleving leeft op een liberale manier . Elke jongeren ongeachte huiskleur ,geloof, seksuele geaardheid moet de zelfde rechten en plichten hebben zoals iedere andere burger .

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

We moeten stilstaan voor de jongeren om hun een toekomst te zelf te laten beslissen . Elke jongeren is daadwerkelijke een nieuwe en zeer belangrijk schakel voor onze maatschappij. Door jong VLD vlechten we voor elke jongeren de kans te geven om zich te ontwikkelen binnen de maatschappij en hun warm te maken voor een leven binnen de politiek. We staan samen voor een democratisch liberale samenleving binnen waar elke jongeren zich mag.

????????????????????????????????????

Rani Berlo

 • Wie ben jij?

Mijn naam is Rani Berlo, ik ben 24 jaar en woonachtig te Affligem. Het was vooral tijdens mijn studies rond de veiligheidsproblematiek dat mijn liberale ideologie aangewakkerd werd. Momenteel ben ik ondervoorzitter bij Jong VLD Affligem en reeds jaren actief op regionaal niveau. De afgelopen twee jaar heb ik tevens ervaring kunnen opdoen binnen de nationale werking van Jong VLD als lid van de Raad van Bestuur en als kernlid, verantwoordelijk voor de lokale werking.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Binnen Jong VLD heb ik steeds gepoogd verscheidene activiteiten te organiseren om jongeren dichter bij het politieke vraagstuk te brengen.  Mijn drijfveer is het liberalisme verder uit te bouwen. Graag zou ik dan ook mijn enthousiasme binnen de nationale werking van Jong VLD verderzetten.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Binnen 10 jaar staat Jong VLD als grootste jongerenpartij aan de top van het liberalisme. Met liberale standpunten over actuele thema’s en een kritisch perspectief schetsen we met Jong VLD een voorbeeld voor de moederpartij. En dit alles vertrekkend vanuit de lokale afdelingen! 

Johanvdbrande

Johan Van den Brande

 • Wie ben jij?

Ik ben een gepassioneerde liberaal met een hart voor de mens achter het individu. Ik werk als management-trainee voor UPS en heb politieke wetenschappen en internationaal recht gestudeerd. Mijn politieke doel is om mensen de kans te geven om hun eigen kansen te grijpen.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Ik ben een geëngageerd persoon, waarbij ik er een punt van maak om op de meeste RvB vergaderingen effectief aanwezig te zijn. Ik ben goed in ideeën aan de praktijk koppelen, heb zowel professionele ervaring in de publieke en private sector, en heb al meermaals succesvolle evenementen georganiseerd.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

We zijn de grootste jongerenpartij, onze voorzitter verschijnt tweemaal per week in de media, en minstens vijftien personen van de huidige ploeg hebben het tot minister geschopt.

Pär

Pär De Wolf

 • Wie ben jij?

Ik ben Pär De Wolf, 23 jaar en vorig academiejaar ben ik afgestudeerd als master in de toegepaste economische wetenschappen aan de VUB. Na mijn studie ben ik begonnen als marktanalist voor de invoerder van de Volkswagen-groep, D’Ieteren. Op sportief vlak ben ik niet heel origineel, ik speel namelijk voetbal.  

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

De RvB is een orgaan waar overleg, communicatie en discussie cruciaal is om de vooropgestelde doelen te bereiken. Mijn studie en ervaring als analist heeft ervoor gezorgd dat ik cases objectief en grondig bekijk, wat positief is om een correct standpunt op te stellen. Binnen de RvB moeten er verschillende profielen aanwezig zijn om resultaten te bekomen. Ik zie mezelf als iemand dat enthousiast, extravert en conservatief is, maar tevens sceptisch kan zijn. Dit kan bij sommige ideeën leiden tot discussie, maar naar mijn mening bevordert dat enkel en alleen het eindresultaat.  

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

De hoofddoelstelling, een mening vormen over maatschappelijke onderwerpen en jongeren een eigen mening leren vormen en die ook in vraag durven stellen, zal nog steeds de basis zijn. Naar de toekomst toe verwacht ik dat het belang van jongerenafdelingen binnen de politieke partijen gaat toenemen en de band met de partijpolitiek sterker gaat zijn. Binnen 10 jaar zal Jong VLD dus zeker nog bestaan, groter zijn dan op de dag van vandaag en de samenwerking met Open VLD zelf zal intenser zijn.