West-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Nigel Casier
Bram Meeuw
Amadeo Glorie
Pieter Puystiens
Benjamin Naert
Bert Lemahieu
Michiel Vanroose
Aïssa Wambeke
Maxim Laporte
Maarten Vander Stichele
Mathieu Nuytens

 

Nigel

Nigel Casier

 • Wie ben jij?

Hallo, ik ben Nigel Casier, Voorzitter van Jong VLD Izegem. Sinds lang ben ik geïnteresseerd in politiek en wil ik de liberale waarden van onze samenleving vertegenwoordigen. Net zoals iedereen in de politiek heb ik ook bepaalde ideeën. Zo vind ik dat de politiek soms te weinig denkt aan de gewone man en vrouw in de straat. We verkondigen grote beloften en ideeën, maar vaak ontbreekt de human touch, de simpele uitleg. Waarom zijn wij liberalen en waar staan wij nu concreet voor? Deze boodschap wil ik alvast verkondigen aan iedereen.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Communication is crucial to a political success. It can accomplish nothing unless everyone can communicate effectively”. De bovenstaande tekst werkt inspirerend voor mij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je 'alleen' een boodschap succesvol kan overbrengen als iedereen de boodschap goed begrijpt. En dat is net de taak dat ik op mij wil nemen. De boodschap efficiënt en correct overbrengen naar alle West-Vlaamse liberalen. Daarnaast wil ik het KISS (Keep it simple, stupid) principe overbrengen naar Brussel. Vaak worden te moeilijke thema’s aangehaald. Daarom wil ik gaan voor een duidelijke boodschap en begrijpbare thema's

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

In een blauwe wereld waarin jongeren nog altijd vrij zijn om te doen en te laten wat ze willen. Waarbij Jong VLD deze waarden blijft verdedigen en behartigen.

Bram Meeuw

Bram Meeuw

 • Wie ben jij?

Voor de meesten onder de Jong Vld’ers ben ik geen onbekende, maar toch stel ik me nog graag even voor: Ik ben Bram Meeuw, 23 jaar, In mijn thuishaven Poperinge ben ik voorzitter van Jong VLD en ondervoorzitter van Open VLD en bij Jong VLD West-Vlaanderen ben ik ondervoorzitter.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Na mijn tweejarig engagement in de Raad van Bestuur is de goesting om er West-Vlaanderen te vertegenwoordigen enkel sterker op geworden. Tijdens de volgende Jong VLD-legislatuur wens ik dan ook verder de West-Vlaamse stempel te kunnen drukken op het toekomstige Jong VLD-beleid.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD staat volgens mij binnen 10 jaar zeker nog sterker dan ze vandaag al is als de grootste jongerenpartij van Vlaanderen, die met een kritisch oog waakt over de liberale koers van onze moederpartij en die de vrijheden en rechten van de komende generaties blijft waarborgen.

Pieter Puystiens

Pieter Puystiens

 • Wie ben jij?

Een 25 jaar jonge jurist actief in de vastgoedsector, ex-voorzitter Jong VLD Brugge en reeds 2 jaar actief in de provinciale en nationale Raden van Bestuur.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Ik hoor thuis in de RvB omdat ik mijn engagement nationaal verder wil zetten en mee wil werken aan het aanjagen van het (jong) liberalisme in Vlaanderen. Ik wil mij engageren om de huidige en volgende generaties jongeren inhoudelijk maar praktisch en concreet te tonen wat liberalisme en politiek is: iedereen dag in, dag uit de vrijheid geven zich te ontplooien, zonder een ver-van-mijn-bed verhaal te brengen.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong VLD staat binnen 10 jaar bekend als een jongerenorganisatie die de politiek niet alleen wil vernieuwen, maar dit ook effectief doet. Politiek is leuk, interessant en goed; de manier waarop ze wordt gevoerd niet. Aan onze jongerenvereniging hier verandering in te brengen, ik ben zeker dat we de capaciteiten hebben.  

Benjamin Naert

Benjamin Naert

 • Wie ben jij?

Als leerkracht in het privéonderwijs merk ik een grote kloof tussen politiek en jongeren. Met Jong VLD kunnen we deze kloof aanpakken. Laat Jong VLD daarnaast ook de spreekbuis zijn van de lokale afdelingen. Een cliché, ja, maar wat was de laatste actie van JVLD Poperinge? No idea? My point exactly.

Bert Lemahieu

Bert Lemahieu

 • Wie ben jij?

Mijn naam is Bert Lemahieu. In Langemark heb ik mijn optiekzaak Optiek Center. In 2012 was ik kandidaat voor de gemeenteraardsverkiezingen in Staden waar we met Francesco Vanderjeugd de burgemeestersjerp binnenhaalden. Van 2012 tot 2016 was ik voorzitter van Jong VLD Staden waarna we samen met Hooglede en Houthulst fusioneerden tot Jong VLD HoStaHo.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Met mijn jaren ervaring in Jong Vld Staden en mijn aanwezigheid op heel wat activiteiten in West-Vlaanderen en ver daarbuiten wil ik wat leeft in West-Vlaanderen uitdragen in Brussel. Het lijkt mij ook interessant om met een enthousiaste groep Jong Vld verder te laten groeien en te versterken.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Jong Vld heeft nog steeds goed draaiende afdelingen waar enthousiaste jongeren met elkaar in dialoog kunnen gaan over de mens en de maatschappij. Uit die discussies komen allerlei  interessante voorstellen waar de beleidsmarkers mee rekening houden. Maar bovenal worden er nog steeds vrienden voor het leven gemaakt!

Aissa

Aïssa Wambeke

 • Wie ben jij?

Mijn naam is Aïssa Wambeke, ik studeer business management afstudeerrichting rechtspraktijk, 2de jaar in Artevelde hogeschool. Zelf ben ik nu al ruim 2 jaar actief als lid van Jong VLD. Zo ben ik nu voorzitster van Jong VLD Midwest en bestuurslid van Open VLD Wingene. Naast politiek actief te zijn, zit ik ook in het LVSV Gent als PR-verantwoordelijke. Door mijn betrokkenheid bij deze studentenvereniging word ik met het filosofisch aspect vaak getriggerd. Zo vind ik het interessant om de grondslagen en het heden naast elkaar te leggen en te spiegelen.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Na 2 jaar in Vlaanderen lokaal actief te zijn en veel mensen te leren kennen, wil ik mijn kans wagen om mijn ervaring te verrijken naar nationaal toe. West-Vlaanderen is een sterke provincie met veel potentieel en graag wil ik mijn steentje hierin bijdragen. De provincie waar ik geboren en getogen ben, wil ik dus graag vertegenwoordigen in Brussel.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

De maatschappij vandaag is in een sterke verandering. Is de vrije meningsuiting in gevaar? Als het aan Jong VLD zal liggen, zal ze altijd het voortouw blijven nemen om onze vrijheden met daaraan gekoppeld onze verantwoordelijkheden, te garanderen. Jong VLD zal dan ook een jongerenvereniging blijven waar ieder zijn mening kan delen met gelijkgezinden zonder enige beperking.

Maxim Laporte

Maxim Laporte

 • Wie ben jij?

Maxim is voorzitter bij Jong VLD Waregem, de stad in galop. Dagelijks pendelt hij naar onze hoofdstad om er federaal minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) bij te staan in haar NL communicatie. Hij omschrijft zichzelf als een vlotte babbelaar, sociaal en met de nodige verantwoordelijkheidszin. Zijn eigen zoektocht naar wat liberalisme voor hem betekent, springt voort uit zijn ervaring als voetbalcoach en animator, waar hij stelt dat de sleutel ligt in de kracht van mensen om eigen keuzes te maken en daarmee vooruitgang te boeken. Als mensen vrij zijn, dan kunnen ze excelleren.

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Maxim geeft zich als lid van de RvB, de opdracht om iedereen een realistisch perspectief op vooruitgang te geven. Met zijn ongezouten mening wil hij erover waken dat Jong VLD mee werkt om van onze maatschappij een ontmoetingsplaats te maken voor samenwerking en vooruitgang, waarbij een beetje ongelijke kansen zeker geen kwaad kan, zolang die maar voor kansen voor anderen zorgen die er anders niet waren geweest. Het liberalisme is een optimistische stroming die niet enkel weggelegd is voor blanke hooggeschoolden. Daarom moeten we met Jong VLD durven grenzen oversteken, de drempels verlagen en jongeren overtuigen dat liberaal zijn, een heel positieve ingesteldheid is om mee door het leven te gaan.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Als we binnen 10 jaar terugkijken, wil hij kunnen zeggen dat jongliberalen mee hebben gezorgd voor een samenleving waar mensen kansen krijgen en vervolgens het beste van zichzelf laten zien. Maxim gelooft in sociale mobiliteit en vooruitgang en is ervan overtuigd dat dit de échte inzet is van het debat dat voor ons ligt.

Maarten Vander Stichele

Maarten Vander Stichele

 • Wie ben jij?

Ik ben Maarten Vander Stichele, en ik werk op het kabinet van burgemeester en federaal parlementslid Vincent Van Quickenborne. Politiek ben ik voor Jong VLD actief als heroprichter van Jong VLD Kortrijk, sinds 2013 bestuurs- en kernlid (penningmeester) van Jong VLD en sinds 2015 voorzitter van Jong VLD West-Vlaanderen. Voor Open Vld ben ik sinds 2016 voorzitter van Open Vld Kortrijk, dus samengevat: ik weet maar al te goed hoe de liberale loopgraven eruit zien voor onze leden en onze jongeren. :)

 • Waarom hoor jij thuis in de Raad van Bestuur?

Na de mooie jaren van Bart Bostoen ben ik naar de West-Vlaamse jongeren gestapt met 10 verbeterpunten voor onze werking. Zeven punten heb ik kunnen afwerken, drie punten (nog) niet. Ik werk ze graag af en doe er nog vijf bij. Check mijn programma op Facebook.

 • Wilde gok: waar staat Jong VLD binnen 10 jaar?

Binnen 10 jaar organiseert Jong VLD West-Vlaanderen 3x per jaar een ledenvergadering waarop de tegen dan 1000 (liberalen zijn zeer vruchtbaar) West-Vlaamse leden hun lokale ervaringen en problemen met elkaar komen delen. Bovendien heeft Jong VLD West-Vlaanderen tegen dan het recht om minstens 5 jongeren op de Federale, 5 jongeren op de Vlaamse en 1 jongere op de Europese lijst aan te duiden. Tijdens die West-Vlaamse ledenvergaderingen wordt gestemd over wie dat wordt.